Forum www.azkaban.fora.pl Strona Główna
Autor Wiadomość
<   Lifestyle / Kulinaria   ~   Gotowanie.
Deszczowa
PostWysłany: Wto 14:56, 21 Wrz 2010 
Lodowy pingwin

Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 474
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


Wczoraj zrobiłam dwa omlety z pomidorami, serem i szynką, i o dziwo dało się zjeść ;d
Powrót do góry
Zobacz profil autora
DinogrzmotznamimocHA
PostWysłany: Śro 16:30, 22 Wrz 2010 
Bomba borówkowa

Dołączył: 18 Lis 2009
Posty: 344
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: z nienacka!


O.
Odkryłam nowy temat.
Tak więc jeśli ktoś ma jakąśtam ambicję, to róbcie zapiekany waniliowy ryż, który jest przecudowny. I mówię to osoba, która uniakała ryzu jak ognia i szpinaku.
[link widoczny dla zalogowanych]
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Deszczowa
PostWysłany: Śro 16:55, 22 Wrz 2010 
Lodowy pingwin

Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 474
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


Zobaczyłam te zdjęcia i tak mi się zachciało malin *-*
Może jutro sobie zrobię takie coś, jak mi się będzie chciało.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
DinogrzmotznamimocHA
PostWysłany: Śro 22:48, 22 Wrz 2010 
Bomba borówkowa

Dołączył: 18 Lis 2009
Posty: 344
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: z nienacka!


Jest... potężne.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Josh
PostWysłany: Czw 7:27, 23 Wrz 2010 
Azkabańczyk

Dołączył: 29 Paź 2009
Posty: 1581
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Umm... What?


NIENAWIDZE RYŻU!!!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bajka
PostWysłany: Czw 16:57, 23 Wrz 2010 
Junior Admin

Dołączył: 01 Lis 2008
Posty: 1371
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: ulica sezamkowa


kocham ryż ale nie lubię takich rzeczy na słodko ;c
Powrót do góry
Zobacz profil autora
DinogrzmotznamimocHA
PostWysłany: Śro 21:20, 29 Wrz 2010 
Bomba borówkowa

Dołączył: 18 Lis 2009
Posty: 344
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: z nienacka!


o czyiśBoże jak trudno do was trafić. Dźosz, ja też nienawidze ryżu ale to jest PYSZNE. Ale możecie zrobić sobie panna cottę! w 15 min. Zagotowujecie szklankę mleka, szkl kremówki 30%, 80g cukru i laskę waniliową przekrojoną na pół. po zagotowaniu dodajecie żelatynę ówcześnie przygotowaną w szklance (2,5 łyżeczki/2 łyżki wody) i zostawiacie do ostygnięcia na godzinę. potem wkładacie do lodówki. I jest dobre, słodkie i waniliowe.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Fif2
PostWysłany: Czw 17:40, 30 Wrz 2010 
Zjadacz żelek

Dołączył: 20 Lip 2010
Posty: 411
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


wanilia ma zbyt prosty smak. dużo bardziej wolę skomplikowany smak czekolady!
Powrót do góry
Zobacz profil autora
DinogrzmotznamimocHA
PostWysłany: Czw 17:50, 30 Wrz 2010 
Bomba borówkowa

Dołączył: 18 Lis 2009
Posty: 344
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: z nienacka!


ja także,
więc przepis na czekoladowy muso-panno-cotte to to samo tylko dodajesz roztopiona czekoladę lub kakałko ^^
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Małpka
PostWysłany: Pon 16:03, 18 Paź 2010 
Doniczka na kurzej łapce

Dołączył: 05 Lis 2008
Posty: 197
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: z Bydgoszcz ;)


Nie wiem co we mnie wstąpiło, ale potrafię zrobić takie superszybkie i superdobre naleśniki xD no normalnie postępy w kuchni!
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Strona 2 z 2
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Forum www.azkaban.fora.pl Strona Główna  ~  Lifestyle / Kulinaria

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach